Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farníček 13/07 - 23. září 2007

29. 9. 2007

„Náboženství pro dospělé“ se bude konat každou 2. a 4. neděli v měsíci na zámku v Chudenicích. Na první setkání po prázdninách zveme už dnes od 17.00 hod.

Svátostné manželství  uzavřou v hradní kapli ve Švihově: Urbánková Anna z Čadce a Zdeněk Hick z Plzně (22. září); v kostele sv. Václava: Veronika Zelinková z Plzně a Senft Ondřej z Plzně (29. září).

Úklid švihovského kostela před poutí sv. Václava proběhne v úterý 25. září. od 17.00 hod. Děkujeme všem, kteří přijdou pomoci.

Výlet do plzeňské ZOO  uspořádal  Klub seniorů ve Švihově a v Plánici 26. září. Je určen nejen pro seniory, ale také pro maminky s dětmi. Informace na tel. 731 433 089.

Den Charity -v den památky sv. Vincence z Paula - 27. září, patrona charitativní služby, se uskuteční „Den otevřených dveří“ v charitních zařízeních Plzeňské diecéze. Navštívit a prohlédnout si můžete Dům pokojného stáří v Klatovech od 9.00-16.00. Program: Mše svatá od 10.00 hod., prohlídka domova, ukázka ručních výrobků uživatelů.

Poutní slavnost ke cti sv. Václava  ve Švihově se uskuteční 28. září. Srdečně zveme na bohoslužbu od 14.00 hod., po které bude následovat společenské posezení ve farních prostorách.

Sbírka na Charitu  proběhne při nedělních bohoslužbách 30. září.

Poutní bohoslužba ke cti sv. Václava v Třebýcince se bude slavit 6. října v 16.00 hod.

Oáza: setkání mládeže pod vedením P. Jana Rajlicha OP, bude v naší farnosti o víkendu 5.-7. října. Přihlášky na faře ve Švihově, nebo u P. Jana, tel.: 377 241 660, e-mail: jan@op.cz;

Poutní zájezd do Polska:  Kraków, Kalwaria Zebrzydowska, Oświęcim, proběhne ve dnech  5. – 8. října. Jsou ještě volné místa. Informace u P. Adama. 6. října se ruší ranní mše sv.

Klub přátel dobrého filmu  zve na film „Životy těch druhých“, který se bude promítat na faře ve Švihově první říjnovou neděli od 17.00 hod. Děj: Píše se rok 1984. Vládnoucí Jednotná socialistická strana ve východním Německu (NDR) upevňuje svou pozici pomocí nemilosrdného systému monitorování a manipulace s potenciálně nebezpečnými lidmi, k čemuž využívá tajnou policii Stasi. Věrný stoupenec režimu, kapitán Gerd Wiesler (Ulrich Mühe) se ve snaze o kariérní postup pustí do shromažďování kompromitujících důkazů proti známému divadelnímu dramatikovi Georgovi Dreymanovi (Sebastian Koch) a jeho atraktivní přítelkyni Christě-Marii Sieland (M. Gedeck). Jakmile se však do světa dvou divadelních hvězd ponoří, začne být jejich životy fascinován a uvědomí si omezenost své vlastní existence. Hudbu k filmu oceněnému Oscarem za nejlepší cizojazyčný film roku 2006, složili oscarový Gabriel Yared („Talentovaný pan Ripley“, „Anglický pacient“) a Stéphane Moucha. Ti ji nahráli v Praze s Pražským symfonickým orchestrem, který patří v oblasti filmové hudby ke světové špičce.

„Bavorsko – Čechy: 1500 let v sousedství“ - pozvánka na výstavu, která probíhá od 25. května do 14. října 2007 ve Zwieselu v Bavorském lese. Zájemci o společnou návštěvu výstavy (autobusem 6. října) se mohou hlásit u P. Adama.

První víkendové setkání  pro dětí z náboženského kroužku se bude konat ve dnech    13.-14.10. v klášteře Školských sester v Horažďovicích. Přihlásit své dítě můžete na: farnostsvihov@email.cz, nebo na tel. 376393218; nejpozději však do konce září. Setkání povede sestra M. Bernadetta.

Koncert skupiny Spirituál kvintet proběhne 20. října v kostele sv. Jana Křtitele v Chudenicích v 17.00 hod. Předprodej vstupenek začne od 27. září: Starý Czerninský zámek v Chudenicích - pouze o víkendech; fara Švihov - pondělí a čtvrtek 10.00-11.00 hod. a od 16.00-17.00 hod.; před koncertem v kostele od 16 hod.

Putování s Písmem svatým se můžete účastnit ve dnech 20. – 21. října. Zváni jsou všichni kdo se chtějí ztišit a být více otevřeni pro Boží slovo. Plánovaná pěší trasa je asi 20 km. Začíná se v sobotu v 7.00 společnou snídání v klášteře Školských sester de Notre Dame v Horažďovicích. Kdo je z větší dálky může přijet již v pátek a v klášteře přespat. Bližší informace na tel.: 376 511 324, nebo na e-mailu: gratia@seznam.cz, nebo u s. Bernadetty.

Beseda se s. Bernadettou, o řeholním život v dnešním světě, proběhne 21. října po ranní mši svaté na švihovské faře. Tento den se ruší odpolední Biblický kroužek.

Děkovná bohoslužba  při příležitosti výročí posvěcení kaple ve Svrčovci se bude konat 21. října v 10.10. Tento den se ruší bohoslužba v Dolanech.

Sbírka na misie  proběhne při nedělních bohoslužbách 21. října.

Kytarový recitál prof. Štěpána Raka se uskuteční 27. října v 17.00 hod. v kostele sv. Václava ve Švihově. Prodej vstupenek začne od 8. 10. a bude probíhat v knihovně MÚ Švihov; Starý Czerninský zámek v Chudenicích - pouze o víkendech; před koncertem v kostele od 16. hod.

Klub seniorů ve Švihově  srdečně zve na setkání 28.10., které bude věnováno výrobě věnců pro dušičkovou výzdobu. Akce se bude konat v budově MěÚ, v kanceláři pečovatelské služby. Vchod bude otevřen vzadu od pošty.

Poutní bohoslužba ke cti sv. Wolfganga na Bolfánku  se uskuteční 28.října ve 14.00 v Chudenicích;

Vyučování náboženství pro mladší děti bude probíhat ve školách ve Švihově a v Dolanech od 1.října, konkrétní den a hodina budou ještě upřesněny. Pravidelná setkávání pro zájemce z řad mládeže budou každou středu na faře ve Švihově od 17.00 hod.

Exercicie na Svaté Hoře:  Mons. Josef Žák srdečně zve všechny zájemce - muže i ženy – na exercicie pořádané v exercičním domě na Svaté Hoře ve dnech 7. – 11. února 2008. Přihlášky  jsou na faře, kapacita míst je omezená, a tak se prosím hlaste co nejdříve.

V rámci aktivity „Adopce na dálku“  farnost adoptovala Dianu Torezz z Bolívie. Pochází z chudé zemědělské rodiny, má 9 let a tři sourozence. Roční příspěvek na vzdělání činí 6 600 Kč. Bližší informace najdete na nástěnce v kostele ve Švihově. Všem, kdo tuto akci podporují, patří velké díky. Další zájemci o podporu této aktivy se mohou hlásit u P. Adama.

III. celostátní misijní kongres dětí  se uskuteční tento rok v Brně 6. října od       9.-15. hod., kdy bude zakončen společnou mší svatou v katedrále sv. Petra a Pavla. Pro děti je připravena misijní olympiáda, divadelní pásma a koncert křesťanských písní. Bližší informace na plakátu nástěnky u kostela ve Švihově nebo na faře.