Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farníček 15/07 - 18. listopadu 2007

16. 11. 2007

„Den Bible“ - neděle 18. 11. je světovým dnem Bible. Srdečně zveme všechny na setkání věnované Bibli a zvláštnímu způsobu jejího studia zvaném „lectio divina“. O zkušenosti s tímto přístupem k Bibli, by se s Vámi ráda podělila s. Bernadetta. Setkání bude na faře od 17.00 hod.

Slavnostního koncertu k poctě sv. Mikuláše se můžete zúčastnit v pátek 23. listopadu v 19.00 hod v kostele sv. Mikuláše v Měčíně. Legendu o sv. Mikuláši přednese její autor Vladimír Matějíček – herec Divadla za branou Lyry Pragensis a host činohry Národního divadla. Varhanní skladby barokních mistrů bude hrát Vladimír Roubal – regenschori Strahovského kláštera v Praze. Tento den bude mše sv. ve Švihově sloužena od 17.30 hod.

Diskuse o náboženství – setkání pro všechny, kdo hledají odpovědí na náboženské otázky, se uskuteční v sobotu 24. listopadu od 19.00 hod. v Chudenicích na zámku. Téma: Poslušnost.

Beseda o Šumavě, kterou připravil MUDr. Oldřich Richter v rámci Klubu seniora, bude 25. listopadu na švihovské faře od 14.00 hod.

Rozloučení s církevním rokem v Klubu přátel dobrého filmu proběhne 1. prosince od 16.00 hod. Setkáni zahájíme ochutnávkou dobrého vína – vinné vzorky jsou vítány. Pro abstinenty bude připraven šálek kávy nebo čaje. Film ČISTÁ DUŠE, který budeme moci zhlednout, obdržel 4 Oscarové ocenění. Hlavní myšlenka filmu poukazuje na kříž nemoci, která tak často vstupuje do lidského života. Silnější než tento kříž je však láska, manželská láska, která vítězí i v tak těžké situaci jakou je schizofrenie. Film od režiséra Rona Howarda v hlavní roly s Russellem Crowem (známý z filmu Gladiátor) vypraví prostě o našem životě. Film je dabován český.

Sbírka na bohoslovce  se uskuteční při bohoslužbě na I. adventní neděli – 2. prosince.

Advent – jeho historický vývoj, význam pro náš duchovní život, zamyšlení nad tím jak ho prožívat –to je hlavní téma setkání, které povede s. Bernadetta  po nedělní mši svaté 2. prosince.

Setkání dětí se sv. Mikulášem  a jeho andělským doprovodem proběhne 5. prosince v 16.30 hod. Podle počtu účastníků buď v kostele sv. Václava, nebo ve farním sále. Pro děti budou připravené balíčky v hodnotě přibližně 40 – 50 Kč. Prosíme rodiče, kteří se této akce se svými dětmi zúčastní, aby podle svých možností přispěli na tento účel do kostelní pokladničky. Všechny aktivity farnosti jsou hrazeny z dobrovolných příspěvků.

Poutní bohoslužba ke cti sv. Mikuláše v Měčíně bude slavena 6. prosince v 16.30 hod. Po mší svaté jsou účastníci bohoslužby zváni na faru na šálek teplého čaje.

Na slavnost Neposkvrněného početí Panny Marie – 8. prosince – jste srdečně zváni do švihovského kostela od 8.00 hod. na adoraci Nejsv. Svátosti, mariánskou pobožnost a následovně na mši sv. od 9.00 hod.

Cesta do Betléma: 8.–9. prosince – II. setkání dětí z náboženského kroužku opět v klášteře Školských sester de Notre Dame v Horažďovicích. Děti si budou moci při vytváření vlastního Betléma vyzkoušet svou zručnost, zazpívat si a zasoutěžit. Začátek je v sobotu 10.00 hodin, setkání zakončíme společným obědem. Informace o dopravě a další podrobnosti budou dětem oznámeny na náboženství, kde také obdrží přihlášky.

Příležitost k svátosti smíření  je v naší farnosti vždy před nebo po bohoslužbách ve všední dny nebo kdykoliv na požádání. Příležitost k svátosti smíření v Klatovech je každou čtvrtou středu v měsíci v kostele Narození Panny Marie od 9.00 do 13.00 hod., a každý druhy pátek v měsíci v kostele sv. Ignáce od 15.30 – 16.30 hod.

Adventní rekolekce v klášteře premonstrátů v Teplé se můžete zúčastnit ve dnech
7.–9. prosince. Bližší informace najdete na plakátku ve vývěsce u kostela nebo u P. Adama.

Knižní dárek na vánoce  pro děti nebo dospělé s náboženskou tématikou máme možnost koupit od 9. – 11. prosince od 9.00 – 18.00 hod. ve farní budově v Klatovech (pod Bílou věží). Během roku funguje knihkupectví na faře v Klatovech v době otevření farní kanceláře.

Předvánoční koledování v našich kostelech:

- v kostele sv. Prokopa v Nezdicích v provedení ženského pěveckého sboru Carmina - 15. prosince od 18.00 hod

- v kostele sv. Václava ve Švihově v provedení dětí švihovské školy 20. prosince v 18.00 hod.;

- v kostele sv. Petra a Pavla v Dolanech v provedení dětí dolanské školy 20. prosince v 17.00 hod.;

Sbírka na potřeby plzeňské diecéze  se uskuteční 26. prosince.

Na vánoční koncert „Česká vánoční mše“ J. J. Ryby, v provedení pěveckého sboru Nová Česká Píseň, jste zváni do kostela sv. Václava ve Švihově 29. prosince v 16.00 hod.; vstupné 90 Kč;

Na Vánoční posezení se zpíváním koled s hudebním doprovodem, srdečně zve Klub seniora. Uskuteční se 30. prosince na faře a je otevřené nejen pro současné ale i pro budoucí seniory!

Exercicie na Svaté Hoře: Mons. Josef Žák srdečně zve všechny zájemce – muže i ženy – na exercicie pořádané v exercičním domě na Svaté Hoře ve dnech 7.–11. února 2008. Přihlášky jsou na faře, kapacita míst je omezená, a tak se prosím hlaste co nejdříve.

Česká Biblicka společnost  vyhlásila na měsíc říjen – prosinec projekt „Bible pro Argentinu“. Každý, kdo chce podpořit nakup Biblí pro věřící v Argentině, to může učinit kdykoliv do 16. prosince. Příspěvek vložte do obálky, kterou označte nápisem „Bible pro Argentinu“ a dejte do kostelní pokladničky. Příspěvky odešleme na konto České Biblické společnosti.

„Bible pro Vánoce 2007“ – Česká biblická společnost nabízí Bible za výhodnou cenu 180 Kč (běžná cena je kolem 390 Kč). Je však nutné objednat společně alespoň 10 ks. Z tohoto důvodu ať se zájemci nahlásí na faře, aby se vytvořila společná objednávka. Bible je v kvalitní vínové kožence a tak může být hodnotným dárkem.

Adopce na dálku – Dopis: Drahý otče Adame, Prashant, Vaše sponzorované milující dítě je zde, aby Vám napsalo o sobě několik řádků. Skončil jsem 2. stupeň vzdělávání a pokračuji na 3. stupni. Školní potřeby jako: notebook, deštník, školní uniforma, aktovka a poplatky, jsou poskytovány Fr. Denisem, ředitelem Bala Praghathi Kendra Services, který Vás zde zastupuje. Cítím vůči Vám velkou vděčnost. Věřím, že členové Vaší rodiny jsou zdrávi. Vzpomínáme na Vás každý den v našich denních modlitbách. Bratr Sinjanv skončil 7. stupeň a pokročil do 8. stupně. Bratr Sebastián skončil 4. stupeň a pokročil do 5. stupně. Bratr Prajwal skončil v Balwadi a přešel do 1. stupně. Sestra Lydia bude chodit do Balwadi. Všichni Vám posílají pozdravy. Letní prázdniny jsem prožil v Kavoor v domě svého strýce. Tam mne těší hrát si s dětmi. Nyní zde začíná období dešťů. Končím těchto několik řádků s prosbami za Vás v modlitbě.

Vaše milující dítě - Prashanth Noronha. (Mudkani, 10 června, 2007).