Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farníček 4/2011 - 3.dubna 2011

3. 4. 2011

Adopce na dálkupřeklad dopisu Prashantha Noronhy z 1. listopadu 2010

Drahý sponzorský otče, jsem to já, Prashant, který Vám píše dopis a prosí o Vaše požehnání. Jak se máte?
Pevně doufám, že Vy i Vaše rodina jste stále zdrávi. Všichni členové mojí rodiny se těší dobrému zdraví. Vyřiďte mé pozdravy a přání všeho dobrého Vaší rodině. U nás doma skončilo období dešťů a začala zima. V září jsem skončil svoje první semestrální zkoušky, ale dosud jsem neobdržel výsledky. Měl jsem 20-ti denní prázdniny „Dasara“. Prázdniny jsem trávil doma, vypracovával jsem školní úlohy, učil jsem se a pomáhal mamince v práci. Ale ještě stále mám radost z toho, že jsem si mohl hrát s dětmi.
Naše škola pořádala různé akce, já jsem se zúčastnil vrhu koulí a běhu na 400 metrů. Otec Francis Fernandes – ředitel Bala Pragathi Kendra Service, který Vás zastupuje, mi dal k Vánocům dárek - sportovní dres a jamakhanu(*), koupený z Vašich příspěvků.
Jsem Vám za to velmi zavázán. Nechť Ježíšek žehná Vám i všem členům Vaší rodiny.
Přicházím k Vám s přáním veselých Vánoc a šťastného Nového roku.
Těmito několika řádky končím svůj dopis. Vaše milující dítě. Prashanth Noronha
(*) jamakhana – specielní indická sportovní čepice z hedvábí /Pozn. překladatele/
 
***************************************************************************
Informace  Milí farnicí, zvlášťe ze Švihova. Důležitá informace! Všechny bohoslužby ve farním kostele ve Švihově budou od 10.dubna slouženy ve farní budově. V kostele se bude opravovat podlaha a dělat nové topení. Kostel bude zavřený přibližně 5 měsíců. Omlouvám se za obtíže a děkuji za pochopení.
 
Pobožnost křížové cesty: Srdečně zvu na rozjímání posledních hodin života našeho Pána.Každý pátek od 17.30 ve Švihově, v neděli od 9.30 v Dolanech, ve čtvrtek od 17.00 v Měčíně, v Chudenicích každou sobotu od 16.30 a ve Vřeskovicích od 11.30 hod.
ZMĚNA! Římskokatolická farnost ve Švihově a Městská knihovna Švihov  pořádají druhou přednášku na téma Izrael - Svatá země, teď – Náboženství. Přednáší pan Daniel Haslinger. Přednáška se bude konat v neděli 10.dubna 2011 v malém sále KD Švihov od 14.00 hodin. Srdečně zveme širokou veřejnost.
Setkání mládeže s biskupem  se bude konat ve dnech 15-16.dubna. Setkání začíná v pátek tradiční křížovou cestou centrem Plzně - začátek v katedrále sv. Bartoloměje v 18.00 hod.
Druhé setkání dětí naší farnosti a okolí proběhne 16.dubna v 10.hod na faře ve Švihově. Srdečně Vás zveme, P. Tomasz i S. Gonzaga.
Na květnou neděli prosím o přinesení tradičních ratolestí, které na začátku bohoslužeb posvětíme a na velikonoční vigilii – slavnost vzkříšení- přineste prosím svíce nebo využijte možnost zakoupení svíček před začátkem bohoslužby v kostele.
Nezapomeňme na svátost smíření  před velikonočními svátky! Příležitost ke zpovědi v naší farnosti ve středu a pátek po večerní bohoslužbě, na Velký pátek a Bílou sobotu mezi 9.00 a 15.00 hod. Nebo kdykoliv po domluvě.
Velký pátek je dnem přísného půstu! Nezapomínejme na tento způsob připojení se ke Kristu nesoucímu náš kříž!
Adorace Nejsvětější svátosti bude probíhat: na Zelený čtvrtek a Velký pátek po večerních bohoslužbách do 22.hod, na Bílou sobotu od 9.00 – 15.00 hod.
 

Velikonoční bohoslužby
Zelený čtvrtek
Velký pátek
Velikonoční vigilie
Velikonoční neděle
Velikonoční pondělí
Dolany
18.30
křížová cesta 16.00
liturgie 17.00
21.00
10.10
------
Švihov
-------
--------
-------
8.30
8.30
Vřeskovice
-------
-------
-------
12.00
12.00
Chudenice
-------
-------
křížová cesta 16.00
17.00
-------
Měčín
-------
-------
-------
14.00
-------
Borovy
------
-------
-------
------
10.10

Sbírka na Charitu se bude konat v kostelech naší diecéze v neděli 24. dubna na Boží hod velikonoční. Ze sbírky na papežský fond pomoci (20. února) naše farnost odeslala 2065 Kč. Na pomoc Japonsku 6000 Kč. Za všechny příspěvky srdečné „Bůh zaplať“.
Tradiční svěcení velikonočních pokrmů se uskuteční na začátku bohoslužeb na Boží hod velikonoční.
V Petrovicích u Měčína  bude sloužena poutní bohoslužba ke cti sv. Vojtěcha na Velikonoční pondělí 25. dubna od 14.00 hod.
Na pouť na Svatou Horu i do Svatého Jana pod Skalou  jako poděkovaní za život Sl. B. Jana Pavla II, srdečně Vás zvu v sobotu 30. dubna. cena 300 Kč, platné pří přihlášce. V programe m.in: prohlídka Svaté Hory, 11.00 Mše Sv, oběd u Krobiána, odpoledne Svatý Jan pod Skalou. Návrat přibližně 18.30 hod. Přihlášky do 15 dubna.
********************************************************
„ Hledáte ukřižovaného Ježíše
Není tady, byl vzkříšen“ / Mt.28, 5-6/
Toto slavné velikonoční poselství se, drazí přátelé rozlétlo Jeruzalémem, a odtud jásavě zní v celém světě.
Smrt není konec, ani naše smrt, to je začátek nového života!
Kristovým křížem se kletba smrti změnila ve vítězství.
Surrexit Christus vere – Kristus skutečně vstal
To je záruka i našeho zmrtvýchvstání a zdroj naší velikonoční radosti, kterou Vám, moji Drazí, z celého srdce přeji a vyprošuji.
Požehnanou velikonoční dobu vám přeje,
s velikonočním požehnáním a prosbou o Vaše modlitby
P. Tomasz