Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farníček 4/2022

6. 6. 2022

KORUNKAK BOŽSKÉMU SRDCI JEŽÍŠE (podle pátera Pia)

1. Můj nejmilovanější Ježíši, Ty jsi řekl: „V pravdě vám říkám, proste a dostanete, hledejte a naleznete, klepejte a otevře se vám.“ Hle, já klepu, hledám, prosím o tuto milost… (vyslov úmysl modlitby).

Otče náš, Zdrávas, Sláva Otci

Nejsvětější Srdce Ježíšovo, v Tebe doufám a Tobě důvěřuji. AMEN.

2. Můj nejmilovanější Ježíši, Ty jsi řekl: „V pravdě vám říkám, o cokoliv budete Otce prosit v mém jménu, On vám to dá!“ Hle, ve jménu Ježíše Krista Tě Otče prosím o tuto milost… (vyslov úmysl modlitby).

Otče náš, Zdrávas, Sláva Otci

Nejsvětější Srdce Ježíšovo, v Tebe doufám a Tobě důvěřuji. AMEN.

3. Můj nejmilovanější Ježíši, Ty jsi řekl: „V pravdě vám říkám, nebe i země pomine, ale moje slova nikdy nepominou.“ Hle, spoléhám se na Tvoje slova a v důvěře Tě prosím o milost … (vyslov úmysl modlitby).

Otče náš, Zdrávas, Sláva Otci

Nejsvětější Srdce Ježíšovo, v Tebe doufám a Tobě důvěřuji. AMEN.

Ó, Božské Srdce Ježíšovo, Ty, které máš vždy soucit se všemi, kteří jsou v nouzi, smiluj se nade mnou, ubohým hříšníkem a daruj mi milost, o kterou Tě pokorně prosím, skrze Neposkvrněné Srdce Panny Marie, naší svaté Matky. AMEN.

Svatý Josefe, pozemský ochránce Nejsvětějšího Srdce Ježíšova, oroduj za nás.

 

V pátek 10. června bohoslužba ve Švihově v 9:00 hod. - kněží vikariátu Klatovského a Plzeň- jih.

Slavnost Nejsvětější Trojice- 12. června změna v bohoslužbách: v 8:30 hod. Dolany, v 10:00 hod. Švihov - první svaté přijímání, 12:00 hod. Vřeskovice.

ZMĚNY: V úterý 14. června se ruší bohoslužba v Dolanech.

               V pátek 17. června mše sv. v kostele ve Švihově ráno v 7:00 hod.

Slavnost Těla a Krve Páně slavíme v naší farnosti ve čtvrtek 16. června v Měčíně mší sv. v 17:30 hod. V neděli 19. června v 8:30 hod Švihov a poté průvod, v 11:00 hod. Dolany a poté průvod. Mše sv ve Vřeskovicích se ruší!

V sobotu 18. června v Chudenicích mše sv. v 17:00 hod - 12. neděle v mezidobí.

Slavnost Nejsvětějšího Srdce Ježíšova budeme slavit v pátek 24. června ve farním kostele ve Švihově v 17:30 adorace a v 18:30 mše sv., tento den není půst.

Poutní bohoslužba v kapli sv. Jana Křtitele - Bíluky u Měčína se bude konat v sobotu 25. června od 10:00 hod. Srdečně zvu každého z okolí.

Setkání dětí naší farnosti a okolí (zakončení výuky náboženství v tomto školním roce) proběhne v sobotu 25. června od 9:00-12:00 hodin na faře ve Švihově.

Poutní bohoslužbu v kostele sv. Jana Křtitele ve Vřeskovicích budeme prožívat v neděli 26. června v 9:30 hod. Ruší se mše sv. v sobotu v Chudenicích, v neděli ve Švihově i v Dolanech!

Poutní bohoslužba k Božskému Srdci Ježíše v kapli v Červeném Poříčí bude sloužena v neděli 26. června v 14:00 hod. Srdečně zvu.

ZMĚNA: středa 29. června - slavnost Sv. apoštolů Petra a Pavla, mše sv. ve Švihově ráno v 7:00 hod.

Poutní bohoslužba slova u kaple sv. Cyrila a Metoděje v Balkovech se bude konat v sobotu 2. července od 14:00 hod. Srdečně zveme.

Poutní slavnost ke cti sv. Petra a Pavla v Dolanech budeme prožívat
v neděli 3. července. Začátek bohoslužby v 9:30 hod.
Tento den se ruší ostatní bohoslužby v naší farní oblasti!

Poutní mše sv. ke cti sv. Prokopa v Nezdicích bude sloužena 3. července v 13:30 hod. Srdečně zvu.

Poutní slavnost ke cti P. Marie Klatovské - hlavní program je připraven na sobotu 9. července. Přesný program najdete na nástěnce u kostela.

Nedělní setkávání farníků a všechny ostatní aktivity budou znovu pokračovat v měsíci září.

Ve dnech 4. července - 29. července včetně se ruší všechny bohoslužby ve všední dny v naší farní oblasti z důvodu mé dovolené.  Za pochopení děkuji!

V Chudenicích nebudou mše sv. v sobotu, prosím o účast na mši sv. v neděli.

V neděli mše sv. ve farnosti jako obvykle. V neděli 17. 7. 2022 bude v Dolanech mše sv. v 10:45 hod.

Poutní bohoslužby ke cti sv. Anny a sv. Jáchyma budou slouženy:

30. července v Roupově v 14:00 hod;  ve Svrčovci v 16:00 hod.

31. července v Chudenicích: mše sv. v 10:30 hod. před kaplí sv. Anny u hřbitova pro celou farnost a okolí, průvod zrušen z důvodu malého počtu místních věřících. Tento den se ruší všechny ostatní bohoslužby v naší farní oblasti.