Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farníček 4/2023

31. 5. 2023

Ježíšovo Srdce je nevyčerpatelný pramen, který se touží rozlévat do srdcí všech lidí.  Toto božské Srdce je hlubina všeho dobra a potřební mají do ní pohroužit všechny své potřeby.  Je to hlubina radosti a máme do ní ponořit všechny své smutky. Proti naší pošetilé domýšlivosti je to hlubina pokory, pro ubožáky hlubina slitování, je to hlubina lásky, v níž se má utopit všechna naše bída.  Je třeba, abychom byli ve spojení se Srdcem našeho

Pána Ježíše Krista, abychom získávali orientaci v životě. Úcta k Ježíšovu nejsvětějšímu Srdci v nás obnovuje účinky Ježíšova vykoupení.

Z dopisů svaté Markéty Marie Alacoque.

 

Ježíšovy přísliby těm, kdo zbožně uctívají jeho Srdce zjevené prostřednictvím sv. Markéty Marie Alacoque

1. Dám jim milosti potřebné pro jejich stav.

2. Vnesu pokoj do jejich rodin.

3. Potěším je v jejich trápeních.

4. Stanu se jim v životě bezpečným útočištěm, ale zvlášť v hodině smrti.

5. Vlijí hojnost požehnání na všechny jejich aktivity.

6. Hříšníci najdou v mém Srdci zdroj milosti a nekonečné moře milosrdenství.

7. Lhostejné duše se stanou horlivými.

8. Horlivé duše dosáhnou velké dokonalosti.

9. Požehnám také domům, kde bude vystaven a uctíván obraz mého Nejsvětějšího Srdce.

10. Kněžím dám dar, že obrátí i nejzarytější hříšníky.

11. Jména těch, kteří budou šířit tuto úctu, budou zapsána v mém Srdci a nikdy z Něj nebudou vymazána.

12. Všem, kteří přijmou svaté přijímání na první pátek v měsíci nepřetržitě v období devíti měsíců, slibuji milost pokání při umírání; nezemřou v nemilosti ani bez svátostí. Mé Srdce bude bezpečným útočištěm v posledních chvílích života.

 

Slavnost Nejsvětější Trojice - 4. června - mše sv. jako obvykle.

Slavnost Těla a Krve Páně slavíme v naší farnosti ve čtvrte 8. června v Měčíně mší sv. v 17:30 hod. V neděli 11. června v 8:30 hod Švihov a poté průvod, v 11:00 hod. Dolany a poté průvod. Mše sv ve Vřeskovicích se ruší!

V sobotu 10. června v Chudenicích mše sv. v 17:00 hod - 10. neděle v mezidobí.

Slavnost Nejsvětějšího Srdce Ježíšova budeme slavit v pátek 16. června ve farním kostele ve Švihově v 17:30 adorace a v 18:30 mše sv., tento den není půst.

Poutní bohoslužba k Božskému Srdci Ježíše v kapli v Červeném Poříčí bude sloužena v neděli 18. června v 14:00 hod. Srdečně zvu.

Poutní bohoslužba v kapli sv. Jana Křtitele - Bíluky u Měčína se bude konat v sobotu 24. června od 10:00 hod. Srdečně zvu každého z okolí.

Setkání dětí naší farnosti a okolí (zakončení výuky náboženství v tomto školním roce) proběhne v sobotu 24. června od 9:00-12:00 hodin na faře ve Švihově.

Poutní bohoslužbu v kostele sv. Jana Křtitele ve Vřeskovicích budeme prožívat v neděli 25. června v 9:30 hod. Ruší se mše sv. v sobotu v Chudenicích, v neděli ve Švihově i v Dolanech!

Slavnost Sv. apoštolů Petra a Pavla - mše sv. ve Švihově 28. června - vigilie  v 18:30 hod., 29. června mše sv. v Měčíně v 17:30 hod.

Poutní bohoslužba slova u kaple sv. Cyrila a Metoděje v Balkovech se bude konat v sobotu 1. července od 14:00 hod. Srdečně zveme.

Poutní slavnost ke cti sv. Petra a Pavla v Dolanech budeme prožívat v neděli 2. července. Začátek bohoslužby v 9:30 hod. Tento den se ruší ostatní bohoslužby v naší farní oblasti!

Poutní mše sv. ke cti sv. Prokopa v Nezdicích bude sloužena 2. července v 13:30 hod. Srdečně zvu.

Poutní slavnost ke cti P. Marie Klatovské - hlavní program je připraven na sobotu 8. července. Přesný program najdete na nástěnce u kostela.

Nedělní setkávání farníků a všechny ostatní aktivity budou znovu pokračovat v měsíci září.

Ve dnech 3. července - 28. července včetně se ruší všechny bohoslužby ve všední dny v naší farní oblasti z důvodu mé dovolené.  Za pochopení děkuji!

V Chudenicích nebudou mše sv. v sobotu, prosím o účast na bohoslužbách slova v neděli ve farnosti jako obvykle. V neděli 16. 7. 2023 bude bohoslužba slova v Dolanech v 10:45 hod.

Poutní bohoslužby ke cti sv. Anny a sv. Jáchyma budou slouženy:

29. července v Roupově v 14:00 hod;  ve Svrčovci v 16:00 hod.

30. července v Chudenicích: mše sv. v 10:30 hod. před kaplí sv. Anny u hřbitova pro celou farnost a okolí, průvod zrušen z důvodu malého počtu místních věřících. Tento den se ruší všechny ostatní bohoslužby v naší farní oblasti.