Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farníček 6/2022

26. 9. 2022

                                   Nejmocnější zbraň - růžene

Vstoupili jsme do měsíce října, který svatá církev zasvětila Růžencové Panně Marii. I když v průběhu roku se k ní modlíme a prosíme o pomoc a ochranu, v tomto měsíci nás církev vyzývá, abychom vzali do svých rukou růženec a uctili ji i tímto způsobem: modlitbou svatého růžence.

Blahoslavený papež Pius IX. řekl: Dejte mi armádu, modlící se růženec, a já dobudu svět. Svatý František Saleský zmiňuje: Nejmocnější modlitbou je modlitba růžence. Svatý Jose Maria Escrivá říká: Posvátný růženec je mocná zbraň. Modlete se ho s upřímnou důvěrou a budete žasnout nad výsledky. A dále: Těm, kteří používají svou inteligenci a vzdělanost jako svou zbraň, přináší modlitba růžence největší užitek. Tento jasně monotónní způsob úpěnlivé prosby k Panně Marii, jako prosby dětí ke své Matce, zničí každé semínko domýšlivosti a pýchy v člověku.

Papež Pius XI. svědčí o růženci: Růženec je mocná zbraň, která zahání zlé duchy na útěk a chrání člověka před hříchem... Pokud toužíte mít klid v srdci, ve svých domovech a ve své zemi, modlete se společně každý večer růženec. Nevynechejte jediný den a modlete se ho bez ohledu na to, kolik máte starostí nebo práce.

Sestra Lucie z Fatimy, které doporučila modlitbu růžence sama Panna Maria, říká: Nejsvětější Panna dává modlitbu v těchto posledních časech, které žijeme. Neexistuje problém tak těžký, ať světský nebo duchovní, osobní nebo rodinný, …, který by se nedal vyřešit pomocí růžence.

Pojďme i my milovaní zpět k modlitbě růžence, a svět bude krásnější, neboť v něm bude více lásky, milosrdenství a pokoje. Svatá Ma­ria, Královno posvátného růžence, oroduj za nás! 

 

Pouť ke cti sv. Václava ve Švihově28. září v 10:00 hod. mše sv. ke cti sv. Václava a za požehnání pro českou vlast, poté posezení a občerstvení ve farních prostorách. Srdečně Vás zvu.

Poutní bohoslužba ke cti sv. Václava  - Třebýcinka - 1. října v 14:00 hod.

Panně Marii Růžencové je zasvěcený celý měsíc říjen. Nezapomínejme na tuto přebohatou modlitbu. V případě zájmu se můžete v naší farnosti ještě zapojit do živého růžence. Růženec budeme se modlit společně půlhodinou před bohoslužbou.

POZOR!!!! Změna v bohoslužbách od 1.října 2022:

Chudenice: první sobota v měsíci – v 16:30 hod. adorace, v 17:00 hod. mše sv.

V zimním období o hodinu dřív.

Měčín: druhá sobota v měsíci - v 17:00 hod. adorace, v 17:30 hod. mše sv.

V zimním období o hodinu dřív.

Poutní bohoslužba ke cti Panny Marie Růžencové bude sloužena v Křenicích 2. října v 14:00 hod. Bohoslužba v Chudenicích v sobotu 1. října se ruší. Srdečně zvu.

Náboženství pro mládež a děti proběhne 7. října od 19:00 hod. a 8. října od 9:00 hod. na faře ve Švihově. Srdečně Vás zveme.

Misijní neděle - 23. října – mše sv. 8:30 Švihov, 12:00 Vřeskovice. Sbírka na misie.

Děkovná bohoslužba u příležitosti výročí posvěcení kaple ve Svrčovci se bude konat  23. října v 10:10 hod. Tento den se ruší bohoslužba v Dolanech.

Pozor!!!29. října změna letního času na zimní, posun ručiček hodin z 3:00 hod. na 2:00 hod. Změna hodin bohoslužeb – v zimním čase o hodinu dřív!!!

Zvláštní milost odpuštění hříchů (odpustky) je možno získat pro duše v očistci 1. a 2. listopadu při návštěvě kteréhokoli kostela a ve dnech 1. – 8. listopadu při návštěvě hřbitova. Podmínkou je přistoupení k svaté zpovědi, sv. přijímání, modlitba Věřím v Boha…, Otče náš…, modlitba na úmysl Svatého Otce a modlitba za zemřelé.

Pobožnosti za zemřelé:

Švihov:         30. října v 16:00 hod. pobožnost na hřbitově.

          1. listopadu v 7:00 hod mše sv. v kostele sv. Václava.

          2. listopadu v 7:30 hod v kostele sv. Václava modlitba růžence za zemřelé, 8:00 mše sv.

Dolany:        1. listopadu v 18:00 hod. pobožnost na hřbitově a v 18:30 hod bohoslužba v kostele.

2. listopadu v 18:00 hod. pobožnost na hřbitově a v 18:30 hod bohoslužba v kostele.

Nezdice:       6. listopadu v 13:30 hod. pobožnost na hřbitově a v 14:00 hod. bohoslužba v kostele.

Chudenice: 5. listopadu v 15:30 hod. pobožnost na hřbitově a v 16:00 hod. bohoslužba v kostele.  

Vřeskovice: 6. listopadu v 11:30 hod. pobožnost na hřbitově a v 12:00 hod. bohoslužba v kostele.

Měčín:          12. listopadu v 16:00 hod. pobožnost na hřbitově a v 16:30 hod. bohoslužba v kostele.

Náboženství pro mládež a děti proběhne 18. listopadu v 19:00 hod. a 19. listopadu od 9:00 hod na faře ve Švihově. Srdečně Vás zveme.

Slavnost Ježíše Krále20. listopadu - mše jako obvykle. Od 15:00 posezení na faře - konec církevního roku, farní silvestr.

V pondělí 21. 11. od 16:00 hod se bude konat na faře ve Švihově tvůrčí dílna adventních věnců. Srdečně zveme každého!!!

POZOR!!! MOHOU NASTAT ZMĚNY! BUDETE VČAS INFORMOVÁNI.