Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farníček 10/06 - 24. září 2006

23. 9. 2006

Klub seniorů – Charitní pečovatelská služba Švihov ve spolupráci s městským úřadem a Řk farnosti Švihov připravila pro seniory další nabídku – Klub Seniorů. V neděli 24. 9. od 14.00 hod. ve farní budově proběhne první setkání. Kromě prostoru pro volný rozhovor při šálku kávy nebo čaje, připravujeme nabídku ručních prací, besedy se zajímavými lidmi, výlety do blízkého okolí. Nabídka programu bude rozšířena podle zájmu jednotlivých členů. Setkání bude každý měsíc. Příště zveme v neděli 22. října. Při prvním setkání – po zahájení panem starostou – si pro radost vyrobíme závěsný věneček z koření. Na společné odpoledne se teší a srdečně zvou: Yvona Bauerová, Miroslava Tomšíková, P. Adam Lodek.

Poutní slavnost ke cti sv. Václava  ve Švihově se uskuteční 28. září; bohoslužba - 14.00 hod.; společenské posezení a občerstvení ve farních prostorách - 15.00 hod.; koncert skupiny „Spirituál kvintet“ od 17.00 hod. v kostele.

Prodej náboženské literatury se uskuteční při příležitosti poutě ke cti sv. Václava ve Švihově. Ke koupení kromě jiného budou i stolní kalendáře a Kompendium Katechizmu katolické církve (velice doporučuji).

Vyučování náboženství  bude probíhat jako každý rok pro mladší děti ve školách a pro mládež ve farních prostorách. Informace o termínech a průběhu vyučování můžete získat ve škole nebo bezprostředně u mne.

Sobotní setkávání pro mládež  začíná nejbližší sobotu 30. září od 9.30 hod.

6.setkání ministrantů s Otcem Biskupem se uskuteční v sobotu 30. září v Domažlicích.

Poutní bohoslužba ke cti sv. Václava  bude sloužena v sobotu 30. září od 16.00 hod. v Třebýcince.

Sbírka na bohoslovce  se bude konat v našich kostelích 1. října. Sbírka na misijní dílo církve se uskuteční 22. října. Za všechny modlitby i finanční příspěvky srdečné „Pán Bůh zaplať“.

Bohoslužba ve slovenštině, které se účastnilo přibližně 50 Slováků, byla sloužena v kostele sv. Václava v sobotu 2. září. Po mši sv. následovalo setkání ve farních prostorách. Další slovenská mše sv. bude sloužena v prosinci před vánočními svátky.

2. Púť Slovákov k Plzeňskej Panne Marii  - Katedrála sv. Bartoloměje v Plzni  -  7. októbra 2006

9.00 Modlitba sv. ruženca;                                                                               

9.30 Vystúpenie hudobnej skupiny Lamačske chvály z Bratislavy obohatené osoboným svedectvom viery poslanca národnej rady SR pána Petra Gabunu;

10.30 slávnostná svätá omša – celebrovaná plzenským otcom biskupom Mons. Františkom Radkovským s přítomnými kňazmi; slavnostním kazaťelom bude Mons. Prof. Dr. Jozef Jarab, PhD – rektor seminára v Spišském kapitule na Slovensku;

12.00 modlitba Anjel Pána a pohostenie v priestoroch biskupstva;

13.00 vystúpenie ľudových spevákov v priestoroch biskupstva;

15.00 eucharistické požehnanie pre pútnikov na cestu.

Oáza nebo hnuti „Světlo-Život“ pravidelné setkávání bude v naší farnosti pod vedením o. Jana Rajlicha OP. První setkání se uskutečnilo o víkendu 15.-17. září. Další na které je srdečně zvána celá mládež je plánované na víkend 13. – 15. října. Kontakt na o. Jana: 604919554 nebo jan@op.cz. Hnuti „Světlo-Život“, které vzniklo v Polsku v padesátých letech jako forma prací s ministranty pomalu se přerodilo v obrovský mládežnický ruch spojovaný silným duchovním programem, kterého se dnes účastní statisíce mladých.. V Čechách je toto hnutí méně známé, ale v posledních letech i zde začíná zapouštět kořeny.

Ve dnech 10. – 21.října se ruší všechny bohoslužby v naší farní oblasti (kromě nedělních a 21.října ve Vřeskovicích) z důvodu dovolené! V neděli 8. října bude sloužena nedělní bohoslužba v Dolanech.

Děkovní bohoslužba  při příležitosti výročí posvícení kaple ve Svrčovci bude se konat 22. října v 10.10. Tento den se ruší bohoslužba v Dolanech.

Poutní bohoslužba ke cti sv. Wolfganga na Bolfánku v Chudenicích bude sloužena 28. října ve 14.00 hod.

Bohoslužby za zemřelé  budou slouženy: 31. října – v 17.00 v kostele ve Vřeskovicích; 1. listopadu – v 15.00 hod. v kapli sv. Anny v Chudenicích; v 17.30 hod. v kostele sv. Jiljí ve Švihově; 2. listopadu – v 16.00 hod. na hřbitově v Dolanech; v 17.15 hod. v kostele v Mečíně;

Setkání farní rady se bude konat koncem listopadu. Prosím, aby zástupci jednotlivých kostelů připravili své poznámky a připomínky ohledně jednotlivých aktivit farnosti. Farníky prosím o nahlášení svých připomínek členům farní rady. Ve farní radě zasedají: Marie Houbová, Marie Kalounerová, Zbyněk Klečatský, Pavel Kulhánek, Marie Malkusová, Marie Rynešová, Václav Tolar, Karel Voráček.

Internetové stránky  naší farnosti naleznete na adrese www.farnostsvihov.estranky.cz

Diskusní kroužek  bude mít své setkání v sobotu 28. října od 19.30 hodin. Téma: Problémy s výchovou!

Prosím o informováni kněze pokud někdo z farníků zůstává déle doma z důvodu nemoci nebo se dostane do nemocnice a má zájem o přijetí svátosti. Prosím nebojte se – jak říkáte – „obtěžovat“. Důležité je, abychom byli v takových situacích smířeni s Bohem a naplněni Jeho přítomnosti. Přijetí Svátosti je posilou našeho duchovního ale také i tělesného zdraví.

Svědectví víry: Sestru Leonellu Sgorbati, misionářku z řádu těšitelek, zastřelili v Mogadišu (Somálsko) ozbrojenci, kteří číhali, až bude přecházet z dětské nemocnice do "SOS vesničky". Sestra ten den v nemocnici vyučovala muslimské studentky. Když ji přenesli na operační sál, byla ještě naživu a opakovala: "Odpuštění, odpuštění..."                         19. 9. 2006; Zdroj: MISNA

 Modlitba:  V návaznosti na promluvu s poutní slavností ke cti sv. Jana Křtitele v Chudenicích cituji slova této písně, které nám mohou posloužit jako slova naší každodenní modlitby:

1. Dávám Ti, Pane, všechny touhy, co mám, dávám a věřím, že stačíš jen Ty sám.

 Refr. Chci žít před křížem Tvým nocí i dnem s modlitbou a volat:

Dej, Pane, dej svou milost všem, kdo na cestách jsou.

2. Dávám Ti, Pane, síly chabé, co mám. Dávám a věřím, že stačíš jen Ty sám.

                                     3. Dávám Ti, Pane, dávám Ti, Pane, všechno, co jsem.        zpěvník HOSSANA 1.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář