Jdi na obsah Jdi na menu
 


Denní modlitba za kněze

10. 3. 2012

 

pasted-graphic-3-1-.jpg

Nejmilejší Ježíši, dej všem svým kněžím, zvláště mému duchovnímu pastýři, plnost svého Ducha a své lásky, aby ti zcela tebou naplněni působili mnoho radosti, všem byli opravdu vším a dokázali zachránit všechny duše jim svěřené.

Maria, dobrá matko kněží, žehnej jim, posvěcuj je a ochraňuj!

Svatý faráři arský, svatá Terezie od Dítěte Ježíše, orodujte za ně! Amen.

Můj Ježíši, prosím tě za celou církev, dej jí lásku a světlo svého Ducha; dej sílu slovům kněží, aby se zatvrzelá srdce obměkčila a vrátila k tobě, Pane.

Pane, dej nám svaté kněze a sám je udržuj ve svatosti. Božský a Nejvyšší Knězi, ať je síla tvého milosrdenství všude doprovází a chrání před ďábelskými léčkami a úklady, ustavičně chystanými duším kněží. Ať síla tvého milosrdenství, Pane, drtí a maří všechno to, co by mohlo zatemnit svatost kněží – vždyť ty můžeš všechno.

Můj nejmilejší Ježíši, prosím tě za církev, o požehnání pro Svatého otce a všechny duchovní; o milost obrácení pro zatvrzelé hříšníky; o zvláštní požehnání a světlo tě prosím, Ježíši, pro kněze, u nichž se v životě budu zpovídat.

Bože, ty jsi v plnosti času založil svou církev, v níž jsme nalezli svůj duchovní domov. Shromáždi nás ve své církvi a spoj nás vjedno jako živé kameny, povzbuď nás k pravému bratrství, kde jeden slouží druhému v posvěcující lásce a poznává tě ve svědectví života.

Naplňuj všechny, kdo se nazývají křesťany, horoucí touhou po jednotě ve víře a životě, v naději a lásce.